Snapstings jubilæumsplakat

Snapstings jubilæumsplakat oser af Viborg, sommer, fællesskab og ikke mindst… Snapsting. Plakaten rummer både børn, familier, unge, seniorer, musik, cykler, marchgængere, domkirke, skyliner og meget mere. Alt det, vi forbinder med Snapsting.

- I flere år har der været talt om at lave en Snapsting-plakat. Nu skulle det være, og jeg synes, at Thorbjørn har ramt lige ind i Snapsting-hjertet med sin tegning. Plakaten er med til at markere, at Snapsting på 10 år har vokset sig til en stor, folkelig kulturbegivenhed, som vi alle er med til at skabe, og som vi alle kan samles om, fortæller Anne Sofie van Norde, der er projektleder på Snapsting.

Jubilæumsplakaten er lavet i samarbejde med Creative Viborg og tanken er, at der skal laves en ny plakat hvert år til Snapsting. Årets plakat og de kommende plakater er med til at vise Viborgs visuelle kreative styrkeposition i verdensklasse, som vi har UNESCOs stempel på.

Kunstneren bag plakaten

Det er illustrator og tegneserie-tegner Thorbjørn Petersen, der holder til på Arsenalet, som har tegnet plakaten. Han er uddannet på The Animation Workshop og er en rigtig Viborg-dreng. Thorbjørn har både boet i Aarhus og København, men er uden tvivl i hjertet vendt hjem til Viborg, for at blive.

- Det er da en stor ære at få lov til at tegne Snapstings jubilæumsplakat, og helt oprigtigt, så er det en af de sjoveste opgaver, jeg har haft, fordi den handler om min by, og fordi, jeg fik ret frie hænder, forklarer Thorbjørn Petersen, der gennem alle årene har været flittig Snapsting-gæst.

For Thorbjørn er Snapsting indbegrebet af sommer og liv i byen. Det ser man også tydeligt i plakaten.

- Det var vigtigt for mig at få en masse mennesker med på plakaten. Det skal myldre med mennesker – præcis som det gør til Snapsting.

Den færdige jubilæumsplakat kommer til at hænge forskellige steder rundt om i byen og bliver en gave til de dimittender, der deltager i Viborgs Største Dimissionsfest. Det bliver også muligt købe den under Snapsting.

Illustrator og tegneserie-tegner Thorbjørn Petersen har tegnet Snapstings jubilæumsplakat.